Tarteletter med høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges er en god spise, som er meget populært blandt rigtig mange danskere. Her vil du få en opskrift på at lave den populære og velsmagende ret.
Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Denne opskrift gælder for 12 personer, og der er blevet beregnet med 2 tarteletter pr. person.
- 1 kylling eller 1 høne
- 1 liter vand
- 2 porrer skået i grove stykker
- 2 zittauerløg skåret i grove stykker
- 2 gulerødder skåret i grove stykker
- 60 gram smør
- 2 glas med aspargessnitter
- 3 laurbærblade
- 1 teskefuld groft salt
- 60 gram hvedemel
- 4 deciliter suppe fra hønen
- peber (friskkværnet)
Fremgangsmåde:
Først og fremmest skal du have indmaden ud af hønen. Sørg her for at rense og skylle den godt, så du er helt sikker på, at den er ren. Dernæst skal du bringe en gryde med vand i kog og lægge hønen i den store gryde med det kogende vand.
Nu skal du skumme suppen og efterfølgende tilsætte alle de ovennævnte ingredienser. Dernæst skal du lade suppen koge med låg på ved relativt lav varme i en periode på ca. 45 minutter.
Tag herefter både kød og grøntsager op. Herefter skal du sørge for at si suppen af samt lade fedtet skumme af. Du kan kun behov for at bruge 4 deciliter suppe.
Sørg for at lade hønsekødet køle ordentligt af og riv det efterfølgende i trevler. Dette kan du nemt og hurtigt gøre ved at anvende 2 gafler.
Hæld herefter aspargeserne til afdrypning i en sigte. Smelt de 60 gram med smør i en tykbundet gryde ved en almindelig jævn varme. Dernæst skal du tilsætte de 60 gram hvedemel, imens du rører meget kraftigt rundt i omkring 5 minutter. Herefter skal du tilsætte aspargesvand og bringe opbagningen i kog.
Når dette er gjort, skal du efterfølgende tilsætte den suppe, som du har fra hønen og bringe stuvningen i kog. Dernæst skal både hønsekød, salt, peber og asparges i. Kog denne stuvning under en meget forsigtig omrøring i omkring 2 minutter og sørg for at smage til.
Afslutningsvis kan du med fordel pynte tarteletterne af med brøndkarse.