Tapas opskrifter

Tapas – snup en hapser fra hele verden.

Tapas er for alvor vundet ind i danskernes hjerte og med god grund. Det er nemlig overordentligt hyggeligt, at gå om bord i de mange fade af små retter og vælge sine egne favoritter.Der er både noget for børn og voksne, når der kommer tapas på bordet! Vi foreslår her bud på tapas-temaer, som vi mener vil kunne glæde en hver fest. Så vælg et, eller bland dem alle – der er ingen regler: For tapas betyder nemlig ”små retter”, så mulighederne står frit for.

Vi foreslår følgende til inspiration:

Skaldyr/fiske tapas:

Tigerejer på spyd i hvidløgsolie med en cremet skyrdip, røget laks med dilddressing, hjemmerørt krabbesalat, parmesan gratinerede muslinger og torsk med ærtemos på toppen, er nogle af de lækreste bud. Suppler gerne med sprøde fiskefrikadeller, sild og fiskefileter med remoulade for et klassisk indslag.

Syd Europa:

Italiensk pølse, oste-stænger og sprød ciabatta er altid et hit. Du kan også gå spansk med syltede oliven, tyndskåret skinke og patatas bravas. Bevæger du dig endnu sydligere er de tyrkiske dolmos-ruller og kebab-spyd et hit, eller græske oksekødsfrikadeller på spyd, feta og tomatsalsa i små skåle lige i skabet.

Orientalsk:

Stegte ris og nudler i små skåle, supleret med enten dybstegte rejer eller en krydret asiatisk gryderet. Hertil kan du lave både friske vietnamesiske forårsruller, og den stegte slags med soya-dip eller chili sauce. Også spicy tortillas skåret ud i mundrette bider og thailandsk wang-tan suppe er lige i skabet, når smagsløgene skal prøve noget nyt.

Dessert:

Mini småkager, petit fours og baby-kager er altid et hit. Anret fromage eller mousse i mindre glas, køb miniature muffins-forme og lav hjemmelavede kyskager og flødeboller. På den måde får den søde tand kamp til stregen, og hvem er ikke fan af dobbelt op på dessert?

Har du lyst til at gå i gang med de små anretninger? Så gå du trygt i gang, det skal nok blive en fornøjelse! Husk at suppler med lækre dips/dyp, godt brød og ikke mindst generøse mængder vin.

 

God tapasfest til dig og dine!