Stegt flæsk, hvide kartofler, persillesovs

65,00 kr pr. kuvert

Stegt flæsk, hvide kartofler, persillesovs

  • Stegt flæsk 200 gram
  • Kartofler 300 gram
  • Persillesovs 150 gram
  • Rødbeder

Vægten på menuen er 650 gram pr. kuvert

 

Stegt flæsk med persillesovs er blevet spist i Danmark siden cirka 1890.

Stegt flæsk med persillesovs er en kendt dansk middagsret bestående af ovn- eller pandestegte skiver flæsk, der serveres med kogte kartofler og persillesovs som er en bechamelsovs tilsat hakket persille efter kogning. Der kan anvendes kød fra stegestykket so kommer fra siden af grisen, Eller kogestykket som er længere mod grisens mave, med et lavere fedtindhold.

Over 60.000 danskere har de sidste uger stemt på deres favorit

I 2014 lavede Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri med fødevareminister Dan Jørgensen i spidsen en kampagne, som med en kåring den 20. november samme år skulle fastslå Danmarks nationalret. Der var i den forbindelse forskellige meninger om den idé, blandt andet fra Pia Kjærsgaard, der spurgte til, om det var den bedste måde at benytte skattekroner på. Valget med 27.893 af stemmerne faldt på Stegt flæsk med persillesovs. Og der er blevet stemt på stegt flæsk i Aarhus, Silkeborg, Horsens, Randers, Vejle, Viborg, Ja kort sagt overalt i Danmark

Her er de første 3 pladser:

  1. Stegt flæsk med persillesovs 27.893 af stemmerne
  2. Smørrebrød 17.041 af stemmerne
  3. Hakkebøf på tredjepladsen med 7.625 af stemmerne

Stegt Flæsk og valgknappen

Men når statsministeren har trykket på valgknappen, begynder duften af flæsk at ændre stor karakter og bevæge sig over i en kraftig dunst af politiske brudte løfter og skuffelse.

Vi kan sagtens mærke en stigning i den mængde af flæsk, vi sælger op til valget oplyser

De hos Danish Crown. MEN HUSK Valgflæsk har ikke samme lækre aroma som stegt flæsk, men dækker derimod over et begreb, hvor politikerne under en valgkamp fremsætter løfter udelukkende for at skaffe stemmer til de, selv.

Men selvom snakken om flæsk ændrer karakter, når valgkampen er skudt i gang, er det blevet en tradition at spise flæsk på selve valgdagen. og ikke at glemme at den Danske befolkning holder meget af stegt flæsk