Smørrebrød med æg og rejer
Smørrebrød er en dansk klassiker og særligt med æg og rejer er et hit blandt os. Tilføj hjemmerørt mayonnaise på toppen, da det er med til at give det sidste touch til denne frokost.
Sådan gør du:
Kog æggene i 8 minutter (hårdkogte) og lav mayonnaisen. Kom de pasteuriserede æggeblommer i en skål og pisk dem sammen med lidt salt. Tilsæt olien lidt efter lidt mens der piskes. Det er vigtigt at der kun tilsættes lidt olie af gangen, så æggeblommerne kan nå at absorbere det. Når mayonnaisen har fået en passende konsistens smages den til med salt.
De kogte æg pilles og skæres i skiver (brug evt. en æggedeler).
Skær brødskiverne i halve, og anret æg, rejer og mayonnaise ovenpå.
Du skal bruge:
- 2 rugbrød skiver
- 2 æg
- 100 g rejer i lage
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- ca. 1 1⁄2 dl rapsolie
- lidt salt
Og alt Dette her giver et dejligt stykke med æg og rejer