Opskrift på hindbærlagkage

Her får du en opskrift på en velsmagende og rigtig lækker hindbærlagkage, som er let og enkelt at lave. Denne opskrift er gældende for 10 personer, og der regnes med 10 stykker pr lagkage.

  • 250 gram sukker
  • 100 gram blødt smør
  • 2 deciliter mælk
  • 1 teskefuld vaniljesukker
  • 1 teskefuld bagepulver
  • 2 æg
  • 225 gram hvedemel

Fremgangsmåde:

Det første man skal gøre, når man skal i gang med at lave sin hindbærlagkage er, at smøren skal piskes sammen med sukkeret indtil det smuldrer. Derefter kommer du det ene æg i og sørger for at piske godt efterfølgende. Dernæst bliver det andet æg tilsat. Også her skal du sørge for at piske godt indtil blandingen er både let og luftig. Nu skal du tage dit hvedemel, som skal blandes i vaniljesukkeret og bagepulveret. Sørg for at vend det i smørblandingen - skiftevis med mælk.

Fordel dejen i en springform, som har en diamanter på omkring 22 centimeter. Kagen skal bages midt i ovnen. Kan eventuelt dækkes til med bagepapir efter omkring 30 minutter, således at kagen ikke bliver alt for mørk.

Sørg for ganske forsigtigt at flække den afkølede kage i 3 bunde.

Sådan laves hindbærfyldet til kagen

Når du skal lave den hindbærfyld, som du skal have til din hindbærlagkage, så skal du mose hindbærrene og efterfølgende røre dem med sukker. Sørg for at smag til. Pisk fløden indtil der er et let skum.

Nu skal du placere den nederste kagebund på et fad. Herpå skal du sørge for at fordele halvdelen af hindbærmosen og omkring 2 deciliter flødeskum. Det samme gør du ved den midterste bund på lagkagen. Slut herefter af med at klare den sidste bund og pynt efterfølgende kagen med resten af flødeskummet.