Oksekød i fad

Oksekød i fad er en dejlig ret som er nemt at lave og som smager virkelig godt dagen derpå (-:

6 Personer oksekød i fad

  • 600 g. oksefars 12 %
  • 1 frisk rød chili ( Eller chili kryderi)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stort alm. løg
  • salt ca 3 %
  • Pebber 1,5 %
  • 1 gul peber
  • 1 grøn peber
  • 4 store gode tomater
  • 1 squash
  • 500 g. kartofler
  • 200 g revet mozzarella ost

 

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Giv dem et lille opkog i ca. 10 min. så de er lidt bløde at stikke i tag dem op og dryp af.

 

Bland den rå oksefars m. finthk. chili, hk. løg og presset hvidløg samt salt og peber efter smag. jeg bruger ca. 2-3 tsk salt og et pænt drys peber.

 

Bred farsen ud i bunden af jeres bradepande.

 

Snit peberfrugter i tern, tomaterne og squashen i tynde skiver.

Fordel peberfrugt og squash over farsen - og læg tomater og kartofler pænt taglagt øverst. Drys med den revne mozzarella.

 

Bages i ovnen v. 225 g. ca. 40 min.

Servering til oksekød i fad

Serveres med brød og evt. spændende salat.