Mousse, fromage og budding

Fromage og mousser

Både fromage og mousser er lækre, lette og velsmagende desserter. Fromage er en let dessert, hvilket skyldes, at det er en dessert, der blandt andet har et indhold af flødeskum, husblas og æggehvider. En mousse består af blandt andet husblas og flødeskum, hvilket også er med til at give denne dessert en lethed.

Budding

Der findes masser af forskellige typer af budding for enhver smag. Denne dessert bliver lavet i rigtig mange forskellige varianter, og du kan både finde varm såvel som kold budding.

En varme budding i en princippet bare ovnbagt og spises efterfølgende kold. Den er kendetegnet ved at være meget kraftig og forholdsvis kompakt. Denne type af budding bliver tit og ofte serveret enten sammen med frugt eller sammen med en velsmagende cremesauce.

Den kolde budding er i bund og grund en legering, der består af sukker, hele æg, mælk og æggeblomme, hvilket til sammen er med til at give den kolde budding en fremragende smag og en dejlig cremet konsistens.

Opskrift på kokos-panna cotta samt appelsinfileter

Denne dessert er cremet og har en fabelagtig smag. Desserten kan med fordel serveres sammen med friske appelsiner. Den følgende opskrift er lavet ud fra en portion til 6 personer.

For at lave denne dessert skal du bruge følgende:

  • 3 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 5 grønne kardemommekapsler
  • 1 hel kanel
  • 1 deciliter suker
  • 1 limefrugt
  • 3 hele nelliker
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 stjerneanis
  • 2 deciliter piskefløde 38

Fremgangsmåde:

Først og fremmest lægges husblas i blød i koldt vand i omkring 10 minutter. Herefter skal kardemommekapslerne ind i en morter, og skallerne skal fjernes.

Dernæst kommes både vaniljestang- og korn i. Limeskal, sukker og krydderier kommes ligeledes også ned i en gryde sammen med både fløde og kokosmælk.

Herefter skal du bringe denne blanding i kog under omrøring og slukke for varmen på dit komfur dernæst. Flødeblandingen skal du lade trække i minimum 10 minutter. Bring det endnu engang i kog – dog stadig under omrøring og sluk derefter for varmen endnu engang.

Nu skal du tage husblassen på af vandet, hvor det har lagt i 10 minutter. Herefter skal det piskes i den varme fløde. Dernæst putter du cremen i en kande og sætter den ind i køleskabet i omkring en halv time (sørg for at rør af og til).

Dernæst hælder du cremen ned i nogle små glas og stiller dem derefter tildækket på køl i minimum 3 timer.

Opskrift og ingredienser til appelsinfileter

Til at lave appelsinfileter skal du bruge følgende:

  • En halv deciliter limesaft (friskpresset)
  • 1,5 teskefuld sukker
  • 3 appelsiner i fileter

Fremgangsmåde:

Når du skal lave disse marinerede appelsinfileter, så skal du først røre limsaften og sukkeret sammen. Herefter tilsætter du appelsinfileterne og sætter det tildækket ind i dit køleskab.

Servering af kokos panna cotta og appelsinfileter

Når du skal servere denne lækre og velsmagende dessert, så skal du servere de krydrede panna cottaer sammen med et par appensinfileter på toppen af desserten, som serveres med resten af de marinerede appelsinfileter, som du har lavet.