Læg en plan over bryllupsmaden

Når man skal til et bryllup er der selvfølgelig mange ting, som man kan glæde sig til som gæst. Man kan glæde sig til at se de andre gæster, til at opleve kærligheden og til at se et nyt sted. Men det, som de fleste glæder sig til det må siges at være maden, og for mange er det det allervigtigste. Og her er det selvfølgelig en skam, hvis man ender med at skuffe gæsterne. Så når brylluppet skal holdes er en af de vigtigste ting altid at have styr på hvilken man man skal servere for det er især det, som folk kommer til at huske og derfor handler det om, at give dem en god oplevelse således, at deres smagsløg bliver tilfredsstillet til brylluppet. Det kan være sværere at strikke en overdådig bryllupsmenu sammen, hvis man er på et lavt budget, men det er dog slet ikke umuligt da det godt kan lade sig gøre. Af og til må man dog sige, at kvalitet og pris meget ofte har noget med hinanden at gøre.

Catering

Står man overfor at vælge et bestemt cateringfirma, så er det en god ide at gøre forarbejdet godt således, at man ikke ender med at vælge et dårligt firma. For det er nemlig udelukkende en god ide at vælge et cateringfirma, hvis man er sikker på, at de leverer varen. Der er nemlig ingen brud eller gom, som ønsker, at maden skal ødelægges ved, at der er dårligt kød, kedelig salat eller endda mangler noget, som man havde fået at vide ville være der. Derfor er det en rigtig god ide at forhøre sig blandt venner og bekendte for at høre om andres erfaringer med forskellige cateringfirmaer og den mad, som de står for.

Noget af det vigtigste, som I skal finde ud af når I går i gang med at finde det helt rigtige cateringfirma det er, hvilken type mad I ønsker, at de skal levere. Nogle ønsker en overdådig buffet, som især er lavet af de danske traditionelle retter. Andre derimod er til noget asiatisk mad og igen er der andre, som faktisk er til noget helt andet, nemlig en anden etnisk type mad. Der er også nogle som ikke er til buffet, men som i stedet ønsker, at der skal serveres tre- eller firretters og det kan da også være en god ide

Kig på anbefalingerne

Et sted at starte når I skal vælge det helt rigtige mad det er ved at kigge på anbefalinger fra andre kunder, som har gjort brug af samme cateringfirma. For det er klart, at I udelukkende ønsker et firma, hvor hovedparten af de anbefalinger og anmeldelser der har været, de har været positive. For dette er nemlig en måde hvorpå man kan se om et firma de leverer en god vare, ved at se på hvad andre kunder har sagt om dem. Skal I holde festen et bestemt sted er dette også et godt sted at spørge om mad fordi, at de her helt sikkert kan give jer en ide om hvorvidt de forskellige cateringfirmaer de gør arbejdet og maden godt. Derfor er det værd at høre på deres anbefalinger. I vil formentligt have mange forskellige professionelle mennesker involveret til jeres bryllup og noget, som I kan gøre det er, at høre alle disse mennesker om forskellige erfaringer når det kommer til mad.

Hvis I sammen har en yndlingsrestaurant, som måske endda har en god historie så kan I vælge, at bede dette sted om, de kan levere mad til jeres bryllup. Det kan være, at der er en restaurant, hvor I havde jeres første date eller lignende og det ville da være oplagt, hvis netop denne restaurant så ender med at levere maden til jeres bryllup.

Noget af det, som siger mest om en restaurant det er køkkenet. Så hvis I skal til at vælge en bestemt restaurant så kan det være en god ide lige at spørge om I kan se køkkenet på forhånd. For måden, hvorpå de håndterer maden og hvordan kokkene omgås hinanden siger meget om kvaliteten af maden.

Hav fokus på budget

Noget som I kan gøre for at sørge for, at I holder jer til budgettet det er, at I får hver af de cateringfirmaer I overvejer til at lave et tilbud til jer, hvor alle udgifter er inkluderet. For på den måde er det nemmere at sammenligne på en måde så I kan se hvad det kommer til at koste de forskellige steder. Der er stor sandsynlighed for, at der så er mange, som vil sige til jer, at I blot lige for nogle ekstra kroner kan få noget, som er endnu mere lækkert. Det kan være meget fristende at sige ja til dette, men det bør I dog tænke meget over. For selvom det lyder af meget lidt når de siger prisen pr. Person til jer, så kan situationen blive en helt anden når I skal til at lægge alle priser sammen. For så kan blot 30 kr. Ekstra per person til brylluppet godt ende med at blive rigtig mange penge, som I ikke lige nødvendigvis har plads til i jeres budget. Derfor bør den oversigt over priser, som I får fra cateringfirmaet inkludere alt det, som I ønsker til bryllupsmenuen.

Smag maden på forhånd

Det er kun ved selv at smage maden, at man ved, hvorvidt det er lækkert og om det er noget, som man ønsker at servere. Derfor bør I altid spørge dem, som skal lave maden og som har lavet tilbud til jer om ikke I lige kan komme forbi og smage på den mad, som de har givet et tilbud på til jer. Det kan være, at en sådan prøvesmagning gør, at I bliver bekræftet i, at det er lige præcis den mad I skal have samtidig med, at det også kan være, at I ender med at finde ud af, at der lige er noget ved menuen, der skal ændres eller lignende.

Det er en god ide at forholde sig kritisk hvis cateringfirmaet, kokken eller hvem der nu skal lave maden de siger nej til, at I må komme og prøvesmage maden på forhånd. For det kan i sig selv virke lidt mistænkeligt uanset hvad de siger, at grunden er. Så hvis det er noget, som de ikke lader jer gøre så bør I helt sikkert overveje om ikke det er nogle andre, som I skal have til at lave jeres bryllupsmenu.

Få lavet en kontrakt

Når det kommer til professionelle forhold af den ene eller anden slags er det altid en god ide at sørge for at få lavet en kontrakt, så man sørger for, at begge parter lever op til de på forhånd definerede krav. Det er vigtigt, at I får at vide hvad den helt nøjagtige pris er samtidig med, at det er vigtigt, at I husker, at sige, at der skal være moms inkluderet når I får prisen

Desuden er det også vigtigt, at I holder jer for øje, at det skal være defineret i kontrakten hvornår forskelligt service skal afhentes. Derudover er det en god ide at sørge for, at man har en specifik kontaktperson, som man altid kan kontakte hvis man skulle have spørgsmål eller undre sig over noget. Det er også vigtigt, at det i kontrakten fremgår hvornår pengene for maden skal være betalt. Noget af det, som man ofte vælger det er, at man betaler halvdelen først hvorefter man betaler den anden halvdel efter brylluppet. Det kan for eksempel være en ide at spørge toastmasteren om ikke vedkommende kan stå for at betale for maden når cateringfirmaet kommer med den.

Det er også en god ide lige at få på det rene hvornår I kan komme med ændringer til maden og hvornår det er for sent. For det kan sagtens være, at der er mange, som melder sig syge, hvilket gør, at der skal betales mindre da der ikke skal så meget mad til.

Lidt lækkert til ventetiden

Ofte vil det være sådan, at brudeparret umiddelbart efter vielsen skal ud og få taget billeder af en professionel fotograf. Hvis det er tilfældet så vil det gælde, at gæsterne har noget tid, hvor de ikke umiddelbart har noget at lave. Derfor er det vigtigt, at man sørger for, at der er lidt snacks, som gæsterne kan spise mens de venter på, at brudeparret kommer tilbage til festen. Det kan for eksempel være en god ide at sørge for lidt nødder og nogle chips, som gæsterne de kan stå og nippe af. Det kan også være små kanapeer eller lignende alt efter hvilket budget og hvilken stil I ønsker, at brylluppet skal være i. Det går dog ikke, at I serverer for mange snacks til jeres gæster, hvilket især gælder hvis det er sent på eftermiddagen. For det er jo klart, at I ønsker, at jeres gæster de skal have appetit til den overdådige bryllupsmenu, som I har brugt mange penge og meget tid på at forberede.

Vores populære menuer & buffeter

 1. Tapas menu nr 1
  Tapas menu nr 1
  fra 109,00 kr pr. kuvert
 1. Crazy Price buffet
  Crazy Price buffet
  fra 109,00 kr pr. kuvert
 1. Klassisk buffet
  Klassisk buffet
  fra 109,00 kr pr. kuvert
 1. Byg selv buffet
  Byg selv buffet

  fra 12,00 kr pr. kuvert

 1. Gourmet buffet
  Gourmet Buffet
  fra 209,00 kr pr. kuvert