Kylling & Høns

Er du en kylling?

.. Så er du velkommen på menuen! For hvis der noget, de fleste kan lide så er det fjerkræ. Det lyse, reelle og lækre kød er ikke til at tage fejl af.Kyllingekød er også meget alsidigt og er lækkert at servere kold som varm. Det gør den til en stor favorit, og der er ikke det land, der ikke har taget kyllingen til sig.

Herhjemme i Danmark, har vi haft høns i mange årtier – ikke kun for æg og dun, men også som slagte-dyr. Tag eksempelvis en lækker gryderet kylling med sovs, surt og danske kartofler. Eller hvad med en cremet gang høns-i-asparges til frokostbordets tarteletbåde?Vi er også stor fan af både den kolde hønsesalat med mayonnaise-dressing og asparges, eller brystfiletter omviklet god dansk bacon til en gang kartoffelsalat.

Men det er langt fra kun det danske køkken, hvor kyllingen får lov at shine. Hvad med en indisk chicken masala ret? Det er et hit, hvis du er til det lækre, cremede gryderet - men med et orientalsk touch. Du kan både snyde dig frem og købe en færdig krydderiblanding hos din lokale special-vare forhandler, eller mikse din egen i kværn med bukkerhornsfrø, kardemommekapsler og rigelig karry. Server den med ris, en skive lime og du er sikret smag for alle pengene.

Også England og USA er glade for kyllingen, gerne helstegt med enten ”peas and mash” eller yorksheire puddings og baked beans.Og er du til sydens sol, er der også nok at tage af. En gang stegte kyllingestrimler fungere skønt i en italiensk pastaret med fløde og revet citron, eller i en fransk salat med gedeost og nødder.

En ny-klassiker i det moderne køkken er også kyllingefarsen. Den er nemlig nem, fedtfattig og et hit hos børnene, og kan erstatte både svin og okse efter ønske.Så hvorfor ikke lave en omgang kyllingefrikadeller med oregano til rodfrugterne, en gang kyllingeboller i karry eller kyllingelasagne med spinat? Du kan også lave kyllingetortillas eller prøve en pollo con carne – det smager skønt, og du fornyer dine favoritopskrifter på en ny måde.

Så kig dig endelig rundt, hvis du har pip i kasketten – vi har nemlig masser af inspiration til kyllingeretter her på siden.