Fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller er noget, som man tit og ofte får i forbindelse med en fødselsdag. Det kan spises til fødselsdage for folk i alle aldre, og det er naturligvis noget, som aldrig går af mode.
Opskrift på fødselsdagsboller
Denne opskrift er lavet ud fra, hvad der skal bruges til en portion, som udgør ca. 20 boller.
Du skal anvende følgende ingredienser, når du skal lave fødselsdagsboller:
- 500 gram hvedemel
- 250 gram durummel
- 4 deciliter vand
- 10 gram gær
- 1 spiseskefuld groft salt
- 1 spiseskefuld olivenolie
- 250 ml Naturel med 0,1% fedt (eksempelvis fra Cheasy).
Fremgangsmåde:
Når du skal lave fødselsdagsboller, så skal du starte ud med at røre gæren ud i vandet. Herefter skal du tilsætte A38 samt de øvrige ingredienser, der er i opskriften. Denne dej skal du sørge for at slå godt sammen, hvilket du passende kan gøre med en grydeske.
Når du har fået dejen slået godt sammen, skal du blot lade dejen hæve tildækket inde i dit køleskab i omkring et døgn.
Når dejen har fået lov til at hæve, skal du dagen efter slå dejen godt igennem ved hjælp af en grydeske. Dyp hernæst 2 spiseskeer i varmet vand og del herefter dejen i 20 dele, som du placerer på en eller to plader med bagepapir. Herefter skal du igen lade bollerne efterhæve tildækket. Dette skal du gøre i omkring 30 minutter, hvorefter du kan sætte bollerne ind i midten af ovnen.
Bollerne skal have 250 grader i cirka 12 minutter. Herefter har du friske, nybagte og velsmagende fødselsdagsboller.