Flødeskumskager

Til dessert kan man lave mange typer af lækre og velsmagende flødeskumskager. Her vil du få opskriften både på sprøde og lækre jordbærflødeskumskager samt en opskrift på hindbærlagkage. Begge disse to typer af kager er rigtig gode både til eftermiddagskaffen og til aftenkaffen.

Opskrift på flødeskumskager

Opskriften på disse flødeskumskager er lavet ud fra en portion til 12 mennesker.

  • 100 gram havregryn
  • 75 gram sukker
  • 100 gram blødt smør
  • 25 gram brun farin
  • ¾ deciliter jordbærmarmelade
  • 1 ¾ deciliter piskefløde med 38% fedt
  • 250 gram jordbær
  • 4 spiseskefuld flormelis

Fremgangsmåde:

Først piskes smør sammen med både sukker og farin. Dernæst rører du havregrynene i. Dejen sætter du ud på bagepapir i 36 små toppe og trykker dem efterfølgende flade ved hjælp af en gaffel.

Disse kager vil blive omkring 6 centimeter i diameter, så du skal derfor sørge for at lave afstand imellem toppene. Bag disse kager i midten af din ovn, og lad efterfølgende kagerne afkøle på en bagerist, når de har været i ovnen i cirka 5 minutter ved et gradetal på 200.

Bland herefter piskefløden og marmelade sammen i en skål og pisk dette indtil du har en let skum.

Servering af kagerne

Ved servering af disse kager kan du lægge kagerne sammen 3 og 3 med jordbærflødeskum. Derefter kan du pynte dem ved at gøre brug af lidt jordbærskiver samt flormelis. Resten af jordbærrene kan du servere sammen med desserten.