Find gudfar og en gudmor

En stor del af en barnedåb det er at finde en gudfar og en gudmor, eller eventuelt blot en af delene. Og det er da også noget, som nære venner og familiemedlemmer til forældrene til den lille nye tænker meget over. For det at blive valgt som enten gudmor eller gudfar er en stor ting for enhver og netop derfor er det noget, som alle håber at blive. Ofte bliver der også gjort en forholdsvis stor ting ud af at sige til vedkommende, som skal være enten gudmor eller gudfar.

På mange måder, så er det primært en meget traditionel ting det med at være gudmor og gudfar fordi, at der ikke som sådan er nogle ting man skal gøre. Der er dog nogle forskellige krav, som man skal leve op til før man kan blive gudfar eller gudmor. For det første er det et krav, at vedkommende selv er blevet døbt. Derudover er det også et krav, at vedkommende skal være mindst 13 år når han eller hun bliver gudmor eller gudfar.


Vores populære menuer & buffeter

 1. Crazy Price buffet
  Crazy Price buffet
  fra 109,00 kr pr. kuvert
 1. Tapas menu nr 1
  Tapas menu nr 1
  fra 109,00 kr pr. kuvert
 1. Klassisk buffet
  Klassisk buffet
  fra 109,00 kr pr. kuvert
 1. Byg selv buffet
  Byg selv buffet

  fra 12,00 kr pr. kuvert

 1. Gourmet buffet
  Gourmet Buffet
  fra 209,00 kr pr. kuvert

I kirken spiller man dog en forholdsvis rolle som enten gudmor eller gudfar da man på den måde er den person, som skal gå ned med barnet og sige ja på vegne af barnet. Det vil sige, at idet, at barnet ikke selv kan sige hverken ja eller nej, så påtager gudmoderen eller gudfaderen sig den opgave. Derudover er det også et krav, at man sørger for at lære den lille om gud og om den guddommelige tro osv.

Det er en god ide at tænke lidt på fremtiden når man skal vælge hvem der skal være gudmor eller gudfar. For det er en vigtig ting, at man sørger for, at det er en person, som man mener vil spille en stor rolle i barnets liv fremover. For det er nemlig sådan, at idet man siger ja til at være gudmor eller gudfar så siger man på samme måde ja til, at man vil være en stor del af barnets liv og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at man er til stede for barnet.

Har man af en eller anden grund ikke muligt for at vælge hverken en gudmor eller en gudfar så er det ikke umuligt, at forældrene selv kan bære barnet op og samtidig sige ja på barnets vegne

Når så den kirkelige del er over så er de en Dansk tradition at fejre dåben med en lille fest med flotte border og lækker mad typisk leveret som catering så det er nem at servere for gæsterne