bryllupstraditioner

Der er mange sjove bryllupstraditioner, som mange kender, men som man dog især vil komme til at kende når man skal giftes. Blandt andet gælder det, at den vorderende gom ikke må kaste blik på bruden og hendes brudekjole inden de skal giftes. Desuden er det også vigtigt, at bruden får nogle andre til at sy hendes kjole. For syr bruden selv sin kjole og laver måske 100 sting, så vil hun komme til at græde 100 tårer i løbet af ægteskabet.

At kaste ris

Det var tidligere meget udbredt, at man kastede ris efter ægteparret når de kom ud af kirken, men det gør man ikke længere. Man mente, at det at kaste ris efter de nygifte det var en god ting for frugtbarhed, men dette fik dog i senere år en anden betydning, hvor det bare betød, at man ville dem det bedste.I dag er det dog bedre at kaste andre ting efter ægteparret da det ikke er så godt for fuglene at spise ris, da de bliver meget større i deres maver. Men der findes dog mange andre alternativer og nogle af de ting, som du ellers kan vælge at kaste efter brudeparret det er for eksempel rosenblade eller måske fuglefrø, som fuglene jo i hvert fald godt kan lide. Alternativt kan du kaste sukkerhjerter efter ægteparret og det gode ved dem er, at de forsvinder helt af sig selv efter noget tid.

De fine kys

Når det kommer til bryllupstraditioner så er der mange af dem når det kommer til kys under festen. For det er sådan, at hvis for eksempel bruden forlader sin plads under brylluppet så må samtlige kvinder til brylluppet gå hen til gommen og kysse ham på kinden. Det samme gælder når gommen forlader sin plads for så må alle mænd kysse bruden. Desuden gælder det, at hvis gæsterne pludseligt begynder at hamre på tallerkenerne med bestik så skal brudeparret op på stolene og kysse hinanden. Hvis de derimod banker i gulvet med fødderne så skal de under bordet og kysse.

Brudebuket

Det er faktisk gommen, som har ansvaret for at vælge den rette brudebuket og på samme måde er det ham, som skal vælge hvilke blomster, der skal være i den brudebuket, som bruden skal bruge til at gå ned ad alteret med. Dene brudebuket skal så leveres til bruden. Skulle det ske, at gommen bliver i tvivl om hvilke blomster han skal vælge osv. Har han den mulighed, at han kan spørge sin svigermor til råds. På et tidspunkt under brylluppet så kan brudebuketten blive kastet af bruden. Den af de single kvinder, som griber den, vil eftersigende blive gift som den næste. Nogle mener, at det giver lykke hvis man lægger brudebuketten på et gravsted.Det er vigtigt, at man ikke stiller brudebuketten i en vase med vand, da dette ikke vil gøre noget godt for ægteskabet. Og hvis der skulle ske det, at en af blomsterne i buketten dør inden bruden har forladt kirken så vil der ske ulykke.

Strømpebåndet

Det er vigtigt under et bryllup, at bruden har et strømpebånd på. For når så gommen vil kan han tage dette strømpebånd af og det viser, at bruden er hans og ingen andens. Dernæst skal han så kaste det ud til single fyrene og den, som griber det vil opleve held.

Brudevals

Brudevalsen skal selvfølgelig danses og det er vigtigt, at det er noget, som foregår inden kl. 12. Når man ikke dette er det endnu en af de ting, som kan betyde ulykke. Det er helt op til det enkelte par hvor meget man går op i brudevalsen og om det overhovedet er noget, som man vil lære. I kan eventuelt lære den på forhånd ved hjælp af noget undervisning eller lignende. For eksempel kan I vælge Nils W. Gades folkesagnsvise.

Sløret

Det brudeslør, som bruden har på det rives i stykker når brudevalsen er ovre. Det betyder, at en brud ikke længere er en pige, men nu er en kvinde, som er gift. Desuden er der noget, som gøres ved gommen og det er, at strømperne klippes af for nu går han ikke længere rundt og kigger efter en potentiel brud.

Bryllupskage

En bryllupskage er en stor del af et bryllup. Når den skal spises så er det et slags samarbejde mellem gom og brud. For de skal nemlig begge have hånden på kagekniven, og så skal de hver spise et stykke af kagen. Dernæst skal alle andre gæster også spise kagen. Det øverste stykke, hvor brudeparret står spises så efter 1 år efter at have været frosset ned. Man kan for eksempel vælge et cateringfirma, som står for kagen og som ved præcis hvad man ønsker af kage, således, at man får det helt rigtige.

Vores populære menuer & buffeter

 1. Tapas menu nr 1
  Tapas menu nr 1
  fra 109,00 kr pr. kuvert
 1. Crazy Price buffet
  Crazy Price buffet
  fra 109,00 kr pr. kuvert
 1. Klassisk buffet
  Klassisk buffet
  fra 109,00 kr pr. kuvert
 1. Byg selv buffet
  Byg selv buffet

  fra 12,00 kr pr. kuvert

 1. Gourmet buffet
  Gourmet Buffet
  fra 209,00 kr pr. kuvert