Bryllupsfesten

De fleste kender nok til kirkebrylluppet, men der er efterhånden flere og flere, der simpelthen ikke ved præcist hvordan det foregår når de skal sige ja til hinanden, de kommende ægtefæller. For det første er det vigtigt, at gommen ikke kommer for sent for han skal stå klar i god tid til når hans smukke brud kommer. De færreste kan nok holde tanken ud om, at bruden skal gå ned ad kirkegulvet og kigge og se, at gommen endnu ikke er kommet. Gæsterne er i kirken samtidig med gommen. Når bruden ankommer i kirken, så bimler og bamler det med kirkeklokkerne. Hun går ned ad alteret og så kan showet gå i gang. Hun går op ad alteret og bliver mødt af gommen samt præsten.

Noget ret vigtigt ved et kirkebryllup er den tale, som præsten holder til brudeparret. Den modtager brudeparret når de går hen til alteret, hvorefter de forkynder kærligheden fra Gud.Nå så præsten har talt færdigt vil han eller hun spørge jer om, hvorvidt I ønsker at tage hinanden til ægtefælle og forhåbentligt svarer begge parter ja. Med dette ja forpligter man sig både kirkeligt og borgerligt til hinanden. Dernæst vil præsten også spørge om, hvorvidt I har tænkt jer at ære hinanden og elske hinanden til den ene af jer ikke er her mere, og her bør brudeparret også sige ja. Her bliver I to som ægtepar en rigtig del af den kristne tro.

Når de adskillige ja’er er sagt, så vil i holde i hånd og derefter vil præsten erklære, at I er ægtefolk. Dernæst er det tid til, at vielsesringene skal på. Som det sidste der sker, så knæler I ved alteret, hvorefter præsten lægger en hånd på et hoved af jer begge. Derefter vil han eller hun sige fader vor. Derefter er det eneste der mangler en salme og dernæst kan I forlade den fine kirke for derefter at nyde, at I nu er ægtefolk.

Før hen var det for mange mennesker en udbredt ting, at man kastede med ris på ægteparret når de forlod kirken. Der er dog mange ting, som siden da er ændret og det skyldes i høj grad, at det er dårligt for fuglene. Derimod kan man købe nogle fine hjerter, som man har lavet på en måde så de er sukkerhjerter og alternativt kan man kaste med andre ting, som ikke er dårligt for fuglene.

Der er stor forskel på hvad ægtefolk de foretrækker at spise til et kirkebryllup og når det kommer til Bryllup menu er der faktisk ikke nogle ting, som er mere traditionelle end andre. Dog er det ret udbredt, at man spiser tre retter og selvfølgelig også spiser bryllupskage.

Vores populære menuer & buffeter

 1. Tapas menu nr 1
  Tapas menu nr 1
  fra 109,00 kr pr. kuvert
 1. Crazy Price buffet
  Crazy Price buffet
  fra 109,00 kr pr. kuvert
 1. Klassisk buffet
  Klassisk buffet
  fra 109,00 kr pr. kuvert
 1. Byg selv buffet
  Byg selv buffet

  fra 12,00 kr pr. kuvert

 1. Gourmet buffet
  Gourmet Buffet
  fra 209,00 kr pr. kuvert