Borddækning til jeres bryllup

Det er meget forskelligt hvad folk er til når det kommer til borddækning til et bryllup. For der er nogle, som bedst kan lide, at farverne holdes i få farver mens der er andre, som er til rigtig mange farver. Her er der ikke kun én ting, som er rigtig da det må komme helt an på brudeparret. Det er mest klassisk at have få farver, men er I til mange farver så skal I bare gøre det. Noget af det, som man dog skal være opmærksom på det er, at man dækker ordentligt op på en måde, hvor kniv, gaffel, tallerken og glas er stillet op på den helt rigtige måde.

Dette skal bruges til borddækningen

Det er vigtigt, at man sørger for at have de rette elementer på bordet når man skal holde sit bryllup. Det gælder selvfølgelig, at der er undtagelser for hvis man ikke serverer suppe for eksempel er det ikke nødvendigt med en suppeske.

Ting, som du behøver til et bryllup: Glas til hvidvin, glas til rødvin, glas til dessert, glas til vand, ske til suppe, teske, en kniv til hovedret, en kniv til forretten (her kan der både være tale om en kniv til fisk eller en helt almindelig kniv), en tallerken til frokost, en tallerken til middag. Derudover skal du bruge en tallerken til brødet, som også har en smørkniv. Også en forretgaffel, en middagsgaffel og en dessertgaffel skal dine gæster bruge. Og derudover skal de naturligvis have en serviet.

Sådan dækkes der op

En hovedregel er, at hver gæst skal have mellem 60 og 70 cm når de spiser så de ikke sidder for tæt sammen.

Det første du bør gøre er, at stille en spisetallerken, hvorefter du placerer en servit. Dernæst placerer du så frokosttallerkenen herpå. Det er klart, at er der mønstre på de tallerkener, der skal dækkes op med, så skal de vende på samme måde. Det første, som man lægger på bordet det er tallerkenerne, som dernæst fungerer som et slags pejlemærke.

Over spisetallerkenen, til venstre placerer I den lille tallerken, som bruges til brød. Smørkniven placeres på denne kompottallerken.

Der er en bestemt måde at placere bestikket på:

En middagsgaffel lægges ved siden af tallerkenen og det samme gøres middagskniven. Det er klart, at gaflen hører til på venstre side mens kniven hører til på højre side. Man siger normalt, at de skal ligge 2,5 cm fra tallerkenen. Og så skal man placere den gaffel og kniv, som man bruger til fisken eller til en anden forret, hvis man ikke serverer fisk. Det er altid sådan, at det bestik, som man lægger yderst skal være det bestik, som man bruger først. Serverer I suppe til middagen så skal skeen til suppe lægges ved siden af den kniv, som er beregnet til forret. Spidsen skal vende væk fra den gæst, som sidder på pladsen. Og dernæst er det vigtigt, at man sørger for at en knivs blade vender opad mens tænderne på gaflen vender op.

Vender man blikket over tallerkenen vil man her placere gaflen som er beregnet til dessert og derudover en ske som er beregnet til dessert. Skaftet på gaflen lægges så det vender mod højre, således, at den er meget tæt på tallerkenen. Skeens skaft vender så mod venstre og den placeres over gaflen, som bruges til dessert.

At placere glassene kan være en udfordring i sig selv og her starter man til højre. Mere præcist så placerer man hvidvinsglas ud for knivens spids. Og dernæst er det dessertvinsglasset, som man placerer. Glasset, som er beregnet til vand placeres lige ved glasset, som er beregnet til hvidvin. Det er vigtigt, at alle glas ser ordentlige ud og hverken har fingeraftryk eller andet beskidt.

Servietten kan man enten folde eller lade være og den placerer man på frokosttallerkenen. Det er helt op til jer hvordan I vælger at gøre med servietten, for her kan man både folde den, lægge den i en servietring eller bruge servietter af tykt papir.

Maden skal også serveres

Ofte vælger man at hyre noget personale, som både serverer og afrydder til festen. Det gør, at man ikke behøver at bede gæsterne om at gøre dette, hvilket kan være lidt kedeligt selv at skulle stå for. Noget af det, som afrydningspersonale altid skal være opmærksom på det er, at når man serverer mad så sker dette til gæstens venstre side mens afrydning sker til den højre side.

En bryllupsborddækning gør et indtryk

Uanset hvilket arrangement, der er tale om eller hvilken situation der er tale om så har folk det bedst i smukke og harmoniske omgivelser. Og det er selvfølgelig også noget, som gælder til jeres bryllup. Derfor bør I overveje meget nøje hvilke farver og hvilke former for borddækning, som I ønsker på bordene. Her kan I vælge at farvekoordinere på en måde så alle gæsterne føler, at alt går op i en større helhed, hvilket vil få gæsterne til at føle sig godt tilpas.

Vores populære menuer & buffeter

  1. Tapas menu nr 1
    Tapas menu nr 1
    fra 109,00 kr pr. kuvert
  1. Crazy Price buffet
    Crazy Price buffet
    fra 109,00 kr pr. kuvert
  1. Klassisk buffet
    Klassisk buffet
    fra 109,00 kr pr. kuvert
  1. Byg selv buffet
    Byg selv buffet

    fra 12,00 kr pr. kuvert

  1. Gourmet buffet
    Gourmet Buffet
    fra 209,00 kr pr. kuvert