At være fadder

Det er vigtigt, at man ikke stopper udvælgelsen når først man har fundet en gudmor eller en gudfar for her stopper det ikke. Derimod er der andre valg, som man skal tage og her gælder det blandt andet, at man skal finde nogle faddere. Det er vigtigt, at man vælger mellem 3 og fem faddere, som kan stå fadder til dåben af jeres barn. Der er forskellige regler, som man skal have for øje når man vælger disse faddere. Blandt andet er det sådan, at de, ligesom det gælder for gudmor og gudfar, skal være døbt i en kirke, som er kristen. Derudover skal de også være 13 år eller mere. Der er et stort ansvar, som man skal leve op til som fadder og netop derfor er det, at man skal være mindst 13 år gammel for at være fadder. For er man yngre er det ikke sikkert, at man helt forstår hvilket stort ansvar man pludseligt står med i hænderne.

Det, som en fadder stod for tidligere det var, at sikre sig, at det døbte barn skulle opdrages på en måde, som var tro mod den kristne kirke hvis der skulle ske det, at forældrene dør inden barnet er vokset op. Det vil sige, at man påtager sig et moralsk ansvar når man vælger at sige ja til at være fadder. Det er dog ikke noget, som man går så meget op i dag og på mange måder så er det at være fadder i dag blot en gestus, som man viser dem, som man beder om at være faddere.

Kjolen, som bruges til dåb

Det er meget usædvanligt, at et barn i dag ikke bliver døbt i en rigtig dåbskjole. For det er nemlig noget af det mest traditionelle, som findes når det kommer til dåben og den ser altid ud på samme måde. En dåbskjole er altid hvid eller i nogle tilfælde en mørkere hvid og det er sjældent, at den er helt simpel. For meget ofte vælger man nemlig, at det er en dåbskjole, som er broderet eller på anden måde pyntet med forskellige mønstre og detaljer.

Det er dog ikke sådan, som det altid har været for tidligere var man nemlig ikke så opsat på, at en dåbskjole absolut skulle være hvid. Dengang kunne man sagtens finde dåbskjoler, som havde spændende og mange farver. Det er således først i de seneste par hundrede år, at man rent faktisk oplever, at dåbskjoler altid er hvide. En ting, som dog både dengang og i dag er meget udbredt er, at man lader en dåbskjole gå i arv fra generation til generation. Det giver også god mening når man tænker på hvor lidt en dåbskjole rent faktisk bliver brugt. For det er kun i et øjeblik, at barnet skal have dåbskjolen på og derfor er det ikke ligefrem sådan, at kjolen bliver så slidt pr. Gang den bliver brugt.

Grunden til, at en dåbskjole er hvid er faktisk, at det tidligere var voksne mennesker, som bar denne type kjole når de skulle døbes. For tidligere var det mere normalt, at man blev døbt når man først var voksen.

Det er sjældent, at man kun har en kjole i selve dåbssættet da der meget ofte hører noget mere med. Blandt andet hører der også ofte en lille sød kyse med, som barnet kan have på og af og til vil man også opleve, at der følger nogle fine små sko med til sættet.

Man siger, at det bringer held for barn og familie, hvis barnet det sover i sin dåbskjole lige når det er født. Det er dog kun meget sjældent, at folk gør dette fordi, at det er praktiske årsager er lidt svært at gøre

Og når man er færdig i kirkken og har en af de her flotte dåbs kloller på skal man passe på at den catering løsning der er bestilt til barnedåben ikke indeholder noget der ikke kan gå af kjollen igen det vil jo være kedeligt at have en kjole med pletter på fra den første barnedåb.

Vores populære menuer & buffeter

 1. Tapas menu nr 1
  Tapas menu nr 1
  fra 109,00 kr pr. kuvert
 1. Crazy Price buffet
  Crazy Price buffet
  fra 109,00 kr pr. kuvert
 1. Klassisk buffet
  Klassisk buffet
  fra 109,00 kr pr. kuvert
 1. Byg selv buffet
  Byg selv buffet

  fra 12,00 kr pr. kuvert

 1. Gourmet buffet
  Gourmet Buffet
  fra 209,00 kr pr. kuvert