Sauce Bearnaise

Bearnaisesauce er en god og velsmagende spise, som man får til en del forskellige retter.

Hvis du gerne vil lave en velsmagende bearnaisesauce, så skal du anvende følgende ingredienser:

  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 1 tsk. Knuste peberkorn
  • 15 dl. Estragon
  • 225 dl lunkent usaltet smør
  • 2 spsk. Koldt vand
  • 4 mellemstore æggeblommer
  • 1 blad muskatblomme
  • 3 spsk. Estragoneddike
  • 1 spsk. Hakket kørvel
  • En lille smule citronsaft samt salt og peber.
  • 1 lille nip cayennepeber

Følgende fremgangsmåde skal anvendes, når man laver bearnaisesauce

Put estragonstilkene ned i en lille gryde sammen med skallotteløgene, muskatblomme, eddike og peberkorn og kog denne blanding.

Si denne indkogte blanding ned i en gryde og tilsæt herefter vand og æggeblommer. Pisk denne blanding indtil den er skummende. Ved meget svag varme skal gryden sættes til over. Nu skal du piske konstant i 5 minutter, indtil blandingen vil blive meget tyk.

Herefter skal du tage gryden af varmen og piske smøren langsomt i. Dernæst skal hakket estragon og kørvel piskes i. Sørg herefter for at smage saucen til med både citronsaft, cayenne samt salt og peber.

Vores populære buffeter