Risalamande er julens dessert

Traditionen tro er der mange danskere, som får risalamande til jul.

Hvis man skal lave risalamande, så kan man sagtens koge den dagen inden den skal serveres, hvis den blot bliver opbevaret i køleskabet. Når du skal lave en risalamande, så er det en rigtig god idé at koge et par tomme vaniljestænger med i risengrøden. Dette er nemlig med til at give den en fremragende smag.

Hvis man anvender vaniljekorn til sin risalamande, så er det en god idé, at man først sørger for at blande vaniljekornene med sukker, da det gør, at de vil fordele sig bedre i risalamanden.

For at få vaniljekornene fordelt ordentlig i sukkeret kan du med fordel anvende en kniv til at ”smøre” vaniljekornene ind i sukkeret.

Det er ikke alle, der gerne vil have den samme konsistens på den risalamande, der kommer på bordet. Hvis man gerne vil justere på dens konsistens, så kan man anvende flødeskum til dette formål. Efter at man har søde risengrøden samt tilsat mandler, kan man nu lidt efter lidt blande flødeskum i, indtil den ønskede konsistens vil blive opnået.

Sådan undgår du tør risalamande

Hvis man lader risalamanden stå og trække i alt for lang tid af gangen, så kan man god risikere, at den vil blive ret tør. Står risalamanden eksempelvis og trækker i flere timer, hvorfor den er blevet er blevet tør, så er det en rigtig god idé, hvis man tilsætter en smule frisk fløde og efterfølgende vender rundt i risalamanden. Hvis man gør dette, så vil man kunne slippe af med den tørre konsistent, og den vil igen blive blød og blank.

Man kan altid bestile sin risalamande til julefrokost hos Fest Diner

Julefrokost, Julemenu, Julegrill bestil det her