Mortens Aften

Fest Diner har igen i år en lækker Mortens aften menu som mad ud af huset. Vi prøver kræfter med en saftig spød helstegt Mortens and med det klassiske tilbehør og igen i år kan vores Mortens aften menu bestilles fra kun 2 kuverter.

Mortens aften take away Aarhus, Horsens, Randers

Langtids stegt Mortens and fyldt med saftige svesker og danske æbler og dertil hjemmelavet andeskysauce. Til Mortens menuen serveres der rødkål, brunede kartofler, hvide kartofler og agurkesalat. Så er der lagt an til en flot Mortens aften menu leveret ud af huset. Er der spørgsmål til vores Mortens aften menu, kan i kontakte vores kundeservice.

Mortens menu 2014 forret og dessert

Til vores Mortens aften menu har vi til forret valgt at servere 2 luxus tarteletter med hjemmelavet høns i asparges, en klasisk ret til Mortens menuen. Til dessert er der frit valg. Vi tilbyder den klassiske Ris á la Mande med kirsebærsauce, som næsten alle bruger til deres Mortens aften menu. Men som noget nyt, prøver vi i år Æbletærte med mandelcreme og vanilje is, til en lidt anderledes Mortens aften dessert. Er der spørgsmål til vores Mortens aften menu, kan kundeservice kontaktes for rådgivning.

  1. Mortens aften

    Mortens aften

    Forret

    2 x Tarteletter med hjemmelavet høns i asparges

    Mortens and menu 2 retter kun 129,00 kr.

    Helstegt and fyldt med saftige svesker og æbler

    Andeskysauce, Varm rødkål, Brunede kartofler

    Hvide kartofler, Waldorfsalat, Taffelchips

    Valgfri dessert kun 30,00 kr.

    Ris á la Mande med kirsebærsauce

    Æbletærte med mandelcreme og vanilje is

    Min 2 kuverter 2 retters menu til 129,00 kr. Pr kuvert.

    Vis detaljer

    Fra: 0,00 DKK

    Til: 189,00 DKK

Morten aften information

Hvorfor skal man spise lækker andesteg Mortensaften?

Den mest berømte Martinslegende er uden tvivl den, der handler om, hvordan han fik sit embede som biskop

Det drejer sig om mortens and take away men hvad er mortens and

Den meget hellige - Sankt Martin var ikke interesseret i denne forfremmelse, og da man kom for at overdrage ham værdigheden, skjulte han sig i en gåsesti. Da gæssene begyndte at gække og larme, blev han opdaget, hevet frem - og tvunget til at blive biskop.  Angiveligt benyttede han sin nye værdighed til at dekretere en straf over de irriterende gæs, nemlig at man hvert år den 11. november skulle dræbe og spise dem, og så kom Mortens aften menuen.

Fra 1500-tallets Köln er der en beretning om Martinsgås, hvor  stegen som en stor lækkerbidsken blev serveret. Gåsen blev brugt som hovedret, sprød, og fyldt med æbler, rosiner og kastanier. Da en Dansk gås er et både stort og dyrt måltid, er den i Danmark blevet erstattet af den noget mindre og billigere dejlige andesteg, som vi har taget godt imod til vores Mortens aften menuer.

Traditionen Mortens aften er blevet en god famile tradition i Danmark. Familien mødes Mortens aften og spiser and og hygger sig. Så Fest Diner tror Mortens anden er kommet for at blive. Rigtig god Mortens aften ønskes du af Fest Diner.