Juleflæskesteg med sprødt svær

Når man skal servere en flæskesteg til sine gæster, så er det altid rigtig lækkert, hvis man sørger for at lave sprøde svær. Når man skal lave sprøde flæskesvær, så er det meget vigtigt, at man sørger for at ridse helt igennem med omkring en halv centimeters mellemrum. Sørg dog altid for at du ikke kommer til at ridse i selve kødet. Hvis du gør det, så kan der nemlig ske det, at kødsaften vil trænge op igennem flæskestegens svær, og det vil gøre det meget vanskeligt for dig at få sprøde svær.

Det er desuden også vigtigt, at du sørger for at salte omhyggeligt ned igennem sværene. Dette kan du med fordel gøre ved at anvende 1 spiseskefuld groft salt pr kilo kød, du tilbereder. Efter du har saltet, skal du placere flæskestegen på en bradepande. Her er det meget vigtigt, at du sørger for at lægge flæskestegen rigtigt. Den skal stå sådan, at flæskestegen vender så vandret som muligt.

Hvis du gerne vil have flæskestegen til at ligge helt lige, så kan du anvende stanniol eller måske et stykke kartoffel til at ligge under den ene ende af stegen, således at flæskestegen ligger vandret.

Dernæst skal du sørge for at hælde vand i bradepanden og sætte stegen ind i midten af en kold ovn. Skru ovnen op på 200 grader og lad din juleflæskesteg stå i ovnen i omkring halvanden time. Er det en stor steg, så skal den have lidt længere tid. Sørg her for at anvende et stegetermometer. Når du gør det, så er det nemlig nemmere at få lækkert og saftigt kød.

Det er i særlig grad vigtigt, at du sørger for at holde godt øje med den temperatur, der er centralt i kødet. Når centrumtemperaturen har rundet de 55 grader, så skal du mærke, om sværen er sprød. Hvis den er det, så skal du fortsætte stegningen, indtil centrumtemperaturen har rundet de 65 grader.

Hvis der fortsat ikke er sprøde svær, så skal du skrue temperaturen op på et gradetal, der hedder 250 – 300 indtil temperaturen inde i midten af flæskestegen har rundet de 65 grader. Skulle sværene ikke være sprøde, så kan du tage sværene af stegen og sætte dem ind i ovnen for sig selv. Sørg her for at få pakket stegen ind i stanniol, så den kan holde sig varm mens sværene er i ovnen.

Dernæst skal du lade stegen stå utildækket i omkring 20 minutter. Når du gør det, så vil temperaturen på stegen stige til omkring 70 grader. Så snart flæskestegen har en temperatur på 70 grader, er den gennemstegt.

Julefrokost, Julemenu, Julegrill bestil det her