Drinks og vin

Skål i skibet! Våde vare til festen.

Leonardo Da Vinci var en klog mand, da han sagde: ”Jeg tror, at man finder megen lyksalighed i de mennesker, der er født i nærheden af gode vine”. For til en god fest, er maden og pynten ikke nok alene. Tværtimod kan en velkomst drink sætte stemningen, den rette vin komplimentere hovedretten perfekt eller en kaffepunch være prikken over i'et.

Både vin og øl, er danskernes favoritter, når der skal holdes fest. Derfor giver vi en guide her til hvornår hvilke vin og øl, vil kunne gøre sig godt:

Før maden/velkomstdrink:

Her er en lækker hvedeøl et godt bud – måske en let Erdinger med skum på toppen, eller en mild tjekkis sag. Er vi ude i vin, er særligt en boblende lambrusco med frostsne jordbær, eller en let syrlig hvidvin med hyldeblomst-saft også et hit.

Til maden:

Her afhænger det meget af menuen. Rødvin af den kraftige slags vil gå perfekt til pastaretter, vildt og røde bøffer. Men er vi ude i fisk eller kylling, kan både rosé eller en frisk hvidvin, være et godt modspil. På øl siden er der intet som en kold Heinekin til en veltillavet burger, eller en maltet Ipa Ale til pariserbøffen.

Efter maden:

Her afhænger det af, om alkoholen skal passe til dessert, eller være dessert i sig selv. En mousseret Asti gå godt til en lækker petit-four dessert, og en portvin til en tung chokolademousse er et hit. Alternativt, kan man afslutte aftenen med et udvalg af forskellige øl. Der er nemlig mange, der kan gå under kategorien ”dessert”. Mange er glad for en blød, mørk karamel-øl fra fx Ørbæk, eller en sød frugtrig Skovbryg med grape. Vi anbefaler gerne, ar man køber et blandet udvalg af specialøl, så man kan afholde en mindre ølsmagnings-fest. Det er både lækkert og en god måde, at få samlet selskabet om en fælles aktivitet.

Føler du dig tørstig? Det forstår vi godt! Så kig dig endelig omkring og bliv inspireret til spiritus-udvalget til din næste fest!

Skål og god fornøjelse.