Brunede kartofler

Brunede kartofler er en rigtig dejlig og velsmagende spise, som man både serverer til flæskesteg, and og gås. Når man skal lave brunede kartofler til julemenuen, så er det vigtigt, at man er opmærksom på, at der kan være en stor forskel på hvilken type sukker, man anvender til at lave kartoflerne.

Hvis man anvender rørsukker til at lave brunede kartofler, så skal man være klar over, at de vil branke hurtigere, end hvis man anvendte den klassiske og almindelige hvide sukker. Det kan derfor godt være sværere at styre rørsukker. Nogen mennesker vælger desuden også at anvende honning, når de skal brune kartofler. Dette giver dog en lidt anden smag, som er en smule sødere, end hvis man anvender sukker.

Forbered kartoflerne i god tid

Det kan for rigtig mange mennesker være en god idé, at man sørger for at forberede kartoflerne i god tid. Dagen før de skal spises, kan man med fordel gå i gang med både at koge og pille kartoflerne, så de er klar til at blive brunet.

Når du skal brune kartoflerne, så skal de faktisk kun have omkring 4 minutter på panden. Når du har brunet kartoflerne i sukker i de 4 minutter, så skal du efterfølgende fjerne panden fra varmen og hælde 1 dl. Med koldt vand ned over kartoflerne. Herefter kan du stille panden med kartoflerne ind i køleskabet. Sørg for at tildæk dem med stanniol eller lignende.

Kort før kartoflerne skal serveres kan du med fordel varme kartoflerne op ved en meget kraftig varme. Sørg her for at vende dem ganske forsigtigt indtil vandet er fordampet, og kartoflerne har fået en flot og blank kulør.

Julefrokost, Julemenu, Julegrill bestil det her